Укр. Укр.

Eng. Eng.



Івкін Володимир Миколайович


кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії організаційної та соціальної психології Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України


Івкін Володимир Миколайович закінчив Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка (1987) за спеціальністю «перекладач і викладач англійської і французької мов», Центральний інститут післядипломної педагогічної освіти (ЦІППО) при НАПН України (2001) за спеціальністю «психологія», аспірантуру ЦІППО (2004).

Івкін В.М. займається розробками актуальних проблем економічної та організаційної психології, психології управління, зокрема, досліджує проблематику психології інновацій і управління змінами в організації. У 2010 р. захистив кандидатську дисертацію на тему „Формування психологічної готовності менеджерів середньої освіти до управління змінами і освітніх організаціях” (спеціальність 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія; науковий керівник – доктор психологічних наук проф. Л.М. Карамушка).

Автор понад 30 наукових публікацій з проблем організаційної та економічної психології.

Івкін В.М. бере активну участь у науково-методологічних та науково-практичних семінарах, конференціях та конгресах міжнародного та регіонального рівнів. Так, за період з 2001-2011 р.р. брав участь більше ніж у 30 наукових психологічних конгресах, конференціях та семінарах в Україні та за кордоном.

Також є одним із членів координаційно-творчої групи видання фахового збірника ВАК України„Актуальні проблеми психології. Т.1: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія. / За ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки”.

Є членом редакційної колегії  Інформаційного бюлетеня УАОППП.

Івкін В.М. бравучасть у організації та проведенні І Всеукраїнського Конгресу з організаційної та економічної психології (м. Кам’янець-Подільський, 2011 р.), Х Європейської конференції з проблем організаційної психології та психічного здоров’я, організованої під патронатом Європейської мережі організаційних психологів та психологів праці (ENOP) (м. Київ, 2007 р.), 5 Міжнародних науково-практичних конференцій з організаційної та економічної психології (м. Умань, 2005 р., м. Київ, 2006 р.; м. Запоріжжя, 2008 р.; м. Керч, 2009 р.; м. Луцьк, 2010 р.). А також приймала участь у організації та проведенні 2-nd International Workshop «Training in Social Sciences in the Netherlands and Italy» (м. Київ, 2005 р.); Міжнародного воркшопу «Психотехнології роботи організаційних психологів у Німеччині» (м. Київ, 2005 р.); 6th  International training «Dealing with Conflicts» (м. Київ, 2008 р.);  7th  International training «The Consultant’s Role» (м. Київ, 2008 р.); ІІ Українсько-польського семінару з управління інноваціями в організаціях та організаційного розвитку (м. Київ, 2010 р.) та інших науково-методологічних та науково-практичних семінарів, тренінгів міжнародного та регіонального рівнів.

Івкін В.М. успішно поєднує наукову роботу з викладацькою. З 2001 р. працює на посаді старшого викладача кафедри управління проектами і загальнофахових дисциплін Інституту менеджменту і психології Університету менеджменту освіти НАПН України.

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ