Укр. Укр.

Eng. Eng.



Навчально-методчиий посібник «Психічне здоров’я персоналу організацій в умовах війни»


У рамках науково-освітнього проєкту «Інструментарій роботи організаційних психологів під час війни», який було підготовлено та реалізовано Українською Асоціацією організаційних психологів та психологів праці спільно з лабораторією організаційної та соціальної психології імені Г.С. Костюка НАПН України та European Association of Work & Organizational Psychology (EAWOP)
мною було підготовлено навчально методичний посібник:


Карамушка, Л.М.  Психічне здоров’я персоналу організацій в умовах війни : Навч.-методичний посібник .Київ: Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, 2023.  124 с.

 

Навчально-методичний посібник присвячено аналізу сутності психічного здоров'я персоналу організацій, його структури, можливим ризикам   в умовах війни, а також аналізу особливостей діяльності «Healthy organizations», їх орієнтації на забезпечення позитивного  психічного здоров'я персоналу.

         На основі емпіричного дослідження розкрито  основні вияви, як негативні, так і позитивні психічного здоров'я персоналу організацій під час війни  

Окрім того, представлено авторську тренінгову програму, яка була апробована для навчання персоналу організацій   з проблеми збереження та підтримки  психічного здоров'я в умовах війни.

Навчально-методичний посібник підготовлено на основі аналізу літературних джерел та досвіду роботи авторки як психолога-консультанта  і тренера в організаціях різного типу (бізнесових, освітніх, волонтерських) в умовах війни. 

Окрім переліку літературних джерел, використаних для аналізу проблеми, наведено список власних публікацій авторки з проблеми психічного здоров'я персоналу організацій у мирний час та під час війни,  а також медіаресурсів та вебінарів підготовлених авторкою з проблеми психічного здоров’я  у воєнний період.

Навчально-методичний посібник призначено організаційним психологам, керівникам та персоналу організацій, студентам та викладачам закладів вищої освіти, слухачам та викладачам інститутів післядипломної освіти, а також усім, хто цікавиться проблемою забезпечення психічного здоров’я персоналу  організацій в умовах війни.

 

           Навчально-методичний посібник представлено у  відкритому доступі:

           -Електронна б-ка НАПН України:https://lib.iitta.gov.ua/737839/

           -Пряме посилання:       

               https://lib.iitta.gov.ua/737839/1/Karamushka_Mental%20health.pdf

 

Авторка висловлює слова подяки рецензентам,  дирекції та Вченій раді Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України,European Association of Work & Organizational Psychology (EAWOP)  за  підтримку на всіх етапах підготовки та видання навчально-методичного посібника.

 

Дякуємо наших захисникам та захисницям  за можливість жити та  працювати  у цей важкий період!

Все буде Україна!

 

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ