Укр. Укр.

Eng. Eng.



Проєкт «Інструментарій роботи організаційних психологів під час війни»


У вересні 2022 – листопаді 2023 році Українською Асоціацією організаційних психологів та психологів праці спільно з лабораторією організаційної та соціальної психології імені Г.С. Костюка НАПН України було підготовлено та реалізовано науково-освітній проєкт «Інструментарій роботи організаційних психологів під час війни»


           Мета проєкту: розробка інструментарію роботи організаційних психологів під час війни.

           Засновниця та керівниця проєкту – Людмила Карамушка, дійсна членкиня НАПН України, докторка психологічних наук, професорка, зав. лабораторією організаційної та соціальної психології, заступник директора з науково-організаційної роботи та міжнародних наукових зв’язків  Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України, Президентка Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці.

         Учасники команди проєкту:члени Виконавчої дирекції Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці, співробітники лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України:

-докторка психологічних наук, професорка  Оксана Креденцер;

-докторка психологічних наук Кіра Терещенко;

-кандидат психологічних наук, доцент Володимир Івкін;

- кандидатка психологічних наук Валентина Лагодзінська;

-науковий співробітник Олександр Ковальчук. 

         Міжнародні партнери проєкту: Проєкт здійснено  за допомогою донату European Association of Work & Organizational Psychology (EAWOP) для гуманітарної підтримки Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці в умовах війни.

          У результаті виконання проєкту було підготовлено комплекс науково-практичних видань, в яких відображено практичних досвід учасників проєкту з проблеми дослідження, підтримки та збереження психічного здоров’я персоналу організацій та  населення   пі час війни, який включає такі розробки:

         1. Методики дослідження психічного здоровя та благополуччя персоналу організацій: психологічний практикум.Л. М. Карамушка, О. В. Креденцер, К. В. Терещенко, В. І. Лагодзінська, В. М.Івкін, О. С. Ковальчук ; за ред. Л.М.Карамушки. Київ: Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, 2023. 76 с.

-Електронна б-ка НАПН України: https://lib.iitta.gov.ua/733813/

-Пряме посилання:https://www.uzhnu.edu.ua/uk/infocentre/get/56142

         2.Карамушка, Л.М.  Психічне здоров’я персоналу організацій в умовах війни : Навч.-методичний посібник .Київ: Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, 2023.  124 с.

           -Електронна б-ка НАПН України:https://lib.iitta.gov.ua/737839/

           -Пряме посилання:       

               https://lib.iitta.gov.ua/737839/1/Karamushka_Mental%20health.pdf

           3.Креденцер, О.В.  Забезпечення психічного здоров’я українців, що перебувають в Німеччині у зв’язку з війною. Навч.-методичний посібник.Київ:  Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, м. Київ, Україна, 2023.  116 с.

             -Електронна б-ка НАПН України:https://lib.iitta.gov.ua/737841/

              -Пряме посилання:

              https://lib.iitta.gov.ua/737841/1/Kredentser_cover_1_%2Btext_2.pdf

Звертаємо Вашу увагу на те, що усі видання розміщено у вільному доступі  в електронній бібліотеці НАПН України.

Результати виконання проєкту було презентовано на ІVВсеукраїнському конгресі з організаційної  та економічної психології «Організаційна та економічна психологія в умовах війни: основні завдання та напрямки діяльності» (23-24 листопада 2023 року). Усі 28 осередків УАОППП отримали друковані варіанти навчально-прикладних розробок для своєї подальшої роботи. Публікації також надіслано у провідні бібліотеки України.

Впевнені, що підготовлені розробки будуть сприяти роботі організаційних психологів для психологічної підтримки персоналу організацій та населення в умовах війни.

Автори висловлюють слова подяки рецензентам,  дирекції та Вченій раді Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України,European Association of Work & Organizational Psychology (EAWOP)  за  підтримку на всіх етапах підготовки та видання навчально-методичного комплексу.

Дякуємо наших захисникам та захисницям  за можливість жити та  працювати  у цей важкий період!

Все буде Україна!

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ