Укр. Укр.

Eng. Eng.



Ігротерапія та методи арт-терапії в роботі з військовослужбовцями



При роботі з військовослужбовцями, які зазнали ампутації, важливоробити акцент на командоутворенні пацієнтів. Військових можна долучати до групової роботи, яка може проводитися в спільній грі в палатах, або ігровій зоні, або за допомогою груп взаємопідтримки та взаємодопомоги.

Гра – невід’ємний процес в реабілітації військових.Загалом активні ігри допоможуть налагоджувати комунікацію в палатах/групах, а також сприятимуть відновленню особистісних здібностей поранених. Для військових, які зазнали ампутації, важливо відновлювати загальмовані процеси, які відбулися через травму, а гра як елемент розвитку сприятиме цьому відновленню.

Техніки арт-терапії можуть також послугувати згуртованості військових, водночас допомагатимуть у відновленні моторики, сприятимуть тактильним відчуттям або їх відновленню, формуватимуть відчуття контролю над тілом та життям, мобілізуватимуть творчий потенціал військового, допомагатимуть у відновленні процесів саморегуляції та запускатимуть механізми психічного імунітету до самозцілення. Метод арт-терапії допоможе військовому змінювати світогляд через позитивне наповнення.

Ігротерапія та методи арт-терапії є ресурсними та екологічним и у плані застосування.

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ