Укр. Укр.

Eng. Eng.



ЯК ЗЕБЕЗПЕЧУВАТИ ІНФОРМАЦІЙНУ ГІГІЄНУ ПІД ЧАС ВІЙНИ?


Заступник директора з науково-організаційної роботи та міжнародних наукових зв’язків Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України, Президент Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці Людмила Карамушка ща запрошенням програми «SOS: Поради» виступила на каналі «SOS. Штаб громадянської оборони» місцевого телебачення м. Кам’янець-Подільська.


Тема виступу: ЯК ЗЕБЕЗПЕЧУВАТИ ІНФОРМАЦІЙНУ ГІГІЄНУ ПІД ЧАС ВІЙНИ?

 

Основні тези виступу:

-Дозуйте інформації протягом доби (проглядайте інформацію два-три рази на день). 

-Користуйтесь надійними джерелами інформації. 

-Обирайте загальнодержавні, офіційні мас-медіа, які забезпечують об’єктивність та оптимістичність інформації під час війни. 

- Не «зависайте постійно на телефоні», це відриває від продуктивної роботи.

-Якщо Ви переїхали в інше місто/село, використовуйте місцеві мас-медіа для оптимальної організації своєї життєдіяльності та для залучення до волонтерської діяльності. 

-Якщо Ви працюєте в дистанційному режимі,  використовуйте інтернет-ресурси своєї організації для підтримання зв’язку із колегами, включення в актуальні види професійної та волонтерської діяльності вашої організації. 

-Якщо ви віддалені від свого будинку, де ви проживаєте, використовуйте веб-чати та Телеграм-чати мешканців будинків для активного залучення до підтримки безпеки будинку та допомоги військовослужбовцям. 

-Забезпечуйте позитивну спрямованість інформаційної взаємодії в сім’ї.

-Уникайте спілкування  з токсичними людьми.

-Висловлюйте свою думку з тих чи інших актуальних проблем, але перед тим, як її опублікувати, подумайте  спочатку, для кого вона буде цікавою,  і  що в ній нового.

 

Детальніше на YouTube-каналі: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZwqSSGJZXj4

 

Слава Україні! Ми переможемо!!!

 

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ