Укр. Укр.

Eng. Eng.



22 лютого 2018 р. в Університеті «КРОК» відбувся науково-практичний семінар «Профілактика професійного вигорання в організації»



Організаторами  семінару виступили партнерські організацї:
- Лабораторія організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України;
-Українська Асоціація організаційних психологів та психологів праці (УАОППП);
- Кафедра психології Університету «КРОК»;
- Клуб успішних викладачів «TeachWell».

Семінар був задуманий та реалізований як спільний захід   організацій-парнерів з метою, зокрема, аналізу та осмислення актуальних психологічних проблем сучасних організацій та пошуку підходів до їх вирішення. В основу семінару була покладена ідея розробки та впровадження психологами сучасних технологій роботи психолога в організації

Ведуча семінару: Ковальчук Олена Миколаївна - організаційний та HR консультант, бізнес-тренер, член Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці, науковий кореспондент лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України.
 

На семінарі були розглянуті такі питання: 1) поняття та симптоми професійного вигорання;
2) причини професійного вигорання (індивідуальні та організаційні) у викладачів, HR та керівників: 3) діагностика професійного вигорання у себе та колег; 3) міфи про професійне вигорання та відновлення; 4) практики для індивідуального відновлення й профілактики; 5) організаційні практики для профілактики вигорання; 6) навички, які дозволяють не вигорати (встановлення пріоритетів та кордонів; гнучке планування; сфокусоване виконання роботи; емоційно грамотна комунікація; продуктивний конфлікт; співробітництво в команді тощо) та ін.

На семінарі переважали інтерактивні форми роботи (міні-лекції, психологічні практикум, демонстрація та аналіз відео-сюжетів, релаксаційні вправи та ін.).

Тема та форми роботи були позитивно оцінені  учасниками семінару (викладачами вишів, психологам-консультантами, науковцями, аспірантами та ін.).

Дуже дякуємо Олені Ковальчук та Ірині Сингаївській за співпрацю…

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ